Städa miljövänligt

Få ordning i ungkarlslyan

När man bott ensam ett tag kan det hända att hemmet förfallit då det inte riktigt fått den tillsyn som det behöver. Har man bara polarna över så kan det kännas onödigt att städa, diska och byta lakan. Men du är ändå en vuxen man som flyttat hemifrån och det är dags att ta sig i kragen och styra upp din tillvaro. Här nedan följer några tips på hur du får ordning i hemma.

Rensa ut all skit

Gå igenom din bostad och släng ner allt du inte längre vill ha eller behöver i en sopsäck. Sedan kan du sortera upp det i sådant som skall direkt till soptippen eller som kan ges till välgörenhet. Om du har tid och lust kan du ordna ytterligare en kategori med sådant som du kan sälja men gör endast det om du faktiskt tror att det kommer bli av annars är det bättre att du ger bort det.

Köp ordentliga möbler

Alla behöver en säng, ett matbord och några köksstolar, en fåtölj eller soffa, ett skrivbord och en kontorsstol. Att ha en madrass på golvet och en gamer set-up i ena hörnet räknas inte som möblemang. Matbordet skall vara ett sådant som man har inomhus, inte ett sånt där vitt plastigt för utomhusbruk. Åk till IKEA och köp lite ordentliga möbler så att det ser okej ut. När du ändå är där kan du köpa några tavlor att sätta upp på väggarna och nya kuddar, täcke och lakan till din säng.

Städa regelbundet

För att hålla det fint och fräscht hemma behöver man städa regelbundet. Toaletten och köket skall städas minst en gång i veckan. Dammsug hela lägenheten och moppa golvet minst en gång varannan vecka. Byt lakan ofta och vädra. Om du har svårt att städa kan det vara ide att anlita städhjälp. Du kan få hemstädning i Örebro och de flesta andra svenska städer. Se till att boka det via denna sajt: www.hemstädningörebro.se

Lycka till!

29 Oct 2022