Städa miljövänligt

Blogg

RSS

Ha ett rent trapphus - Vård om trappstädningen

7 May 2023

Ett rent och välstädat trapphus är av största vikt för allas trivsel och hälsa. Det ska inte lukta illa, inte finnas en massa smuts och bakterier som kan sprida sig och orsaka sjukdomar. I denna artikel kommer vi att berätta om vikten av att ha ett rent trapphus, och hur man kan ta hjälp av en professionell trappstädning för att uppnå detta.

Vikten av en trappstädning i Göteborg

Att städa trapphuset är minst lika viktigt som att städa i sitt eget hem, kanske till och med viktigare. Detta beror på att det finns en mängd olika bakterier som kan samlas i trapphuset och spridas runt av de boende och besökare i huset. För att hålla trapphuset fräscht och rent är det viktigt att smuts och bakterier tas bort.

Med hjälp av en professionell trappstädning kan man anlita en expert som vet vad som krävs för att uppnå en riktigt ren trappstädning. De har de rätta verktygen, medlen och kunskapen för att effektivt ta bort smutsen och bakterierna på de mest utsatta ställena. Om det finns en hiss i trapphuset städar de även den och tvättar av knapparna med bakteriedödande medel.

En professionell städfirma har också sina egna städverktyg och metoder som garanterar ett högkvalitativt resultat. Ett rent trapphus är en plats där de boende och besökande känner sig välkomna och trivsamma.

Enkelt att boka trappstädning i Göteborg

I dagens moderna samhälle är det lätt att hitta en rad olika trappstädningsfirmor som erbjuder sina tjänster till rimliga priser. Det är enkelt att jämföra priser och läsa recensioner från tidigare kunder för att hitta en firma som är noggrann, pålitlig och lever upp till förväntningarna.

Man kan själv välja hur ofta man vill ha trappstädning - om man vill ha veckostädning så erbjuder de flesta firmor abonnemang för detta. Men om man bara vill ha trappstädning någon gång per månad eller efter behov så går det också bra.

Att ta hjälp av en professionell trappstädning garanterar ett strålande rent trapphus som är skönt för både boende och besökande i huset. Så varför inte boka en trappstädning redan idag och se till att ert trapphus är alltid rent och välstädat?

Kontorsstäd i Stockholm är inget som ska skötas av ordinarie personal

20 Nov 2022

Kontorsstäd bör alltid skötas helt externt i Stockholm. Det är inte alls någon god idé att ålägga någon i personalen att ta hand om städningen av kontoret.

Att företagets kontor ska vara välstädat och fräscht är en självklarhet för många företagare. Och deras personal – ett stökigt och smutsigt kontor brukar sällan vara en uppskattad arbetsmiljö för anställda medarbetare. Men hur går man bäst tillväga för att kontorsstädningen ska bli av så ofta som krävs, och med godkänt resultat?

Självklart kan man inte ålägga någon i personalen att städa kontoret som en del av sina arbetsuppgifter. I alla fall inte på de flesta kontor. Det brukar vara viktigt med roller och arbetsfördelning i arbetslivet, och att någon får “städning” tillagd på sitt arbetsschema kan medföra allehanda märkligheter i den sociala dynamiken på arbetsplatsen.

Kontorsstäd – begär offerter och referenser

Således bör man alltså kontakta en extern firma som utför kontorsstäd i Stockholm. En städfirma, med andra ord, som kommer in och städar kontoret enligt överenskommelse vad gäller tid och frekvens. Vissa kontor behöver städas oftare än andra. Det kan bero på vilken verksamhet som bedrivs i lokalerna, och hur många som arbetar på kontoret.

När man letar efter en städfirma som utför kontorsstäd bör man alltid ta referenser på tidigare utfört arbete. Det är bäst att verkligen ringa de referenserna också, och inte låta dem vara anonyma namn på ett papper. Det kan komma fram mycket värdefull information i ett samtal. Man bör också ta in offerter från olika städfirmor och jämföra pris.

Få ordning i ungkarlslyan

29 Oct 2022

När man bott ensam ett tag kan det hända att hemmet förfallit då det inte riktigt fått den tillsyn som det behöver. Har man bara polarna över så kan det kännas onödigt att städa, diska och byta lakan. Men du är ändå en vuxen man som flyttat hemifrån och det är dags att ta sig i kragen och styra upp din tillvaro. Här nedan följer några tips på hur du får ordning i hemma.

Rensa ut all skit

Gå igenom din bostad och släng ner allt du inte längre vill ha eller behöver i en sopsäck. Sedan kan du sortera upp det i sådant som skall direkt till soptippen eller som kan ges till välgörenhet. Om du har tid och lust kan du ordna ytterligare en kategori med sådant som du kan sälja men gör endast det om du faktiskt tror att det kommer bli av annars är det bättre att du ger bort det.

Köp ordentliga möbler

Alla behöver en säng, ett matbord och några köksstolar, en fåtölj eller soffa, ett skrivbord och en kontorsstol. Att ha en madrass på golvet och en gamer set-up i ena hörnet räknas inte som möblemang. Matbordet skall vara ett sådant som man har inomhus, inte ett sånt där vitt plastigt för utomhusbruk. Åk till IKEA och köp lite ordentliga möbler så att det ser okej ut. När du ändå är där kan du köpa några tavlor att sätta upp på väggarna och nya kuddar, täcke och lakan till din säng.

Städa regelbundet

För att hålla det fint och fräscht hemma behöver man städa regelbundet. Toaletten och köket skall städas minst en gång i veckan. Dammsug hela lägenheten och moppa golvet minst en gång varannan vecka. Byt lakan ofta och vädra. Om du har svårt att städa kan det vara ide att anlita städhjälp. Du kan få hemstädning i Örebro och de flesta andra svenska städer. Se till att boka det via denna sajt: www.hemstädningörebro.se

Lycka till!

Erfaren flyttfirma i Täby

9 Sep 2022

Lägg tiden på annat än att packa och flyttstäda – hitta flyttfirman i Täby som gör det åt dig. Låt dem ta hand om hela flyttprocessen med erfaren personal.

Att flytta kan innebära en skräckblandad förtjusning. Känslan att äntligen få nycklarna till sitt drömboende är härlig, men det är mycket praktiskt runt omkring att tänka på. Ta hjälp av en flyttfirma i Täby för en flytt på dina villkor.

De kan hjälpa till med hela processen eller delar av den om du önskar. De tjänster som erbjuds är: packning, utsortering av saker, transport, uppackning, flyttstädning och magasinering. Det är helt upp till dig att bestämma hur mycket eller lite hjälp som du önskar. En seriös flyttfirma rättar sig efter dina behov.

Gör din flytt till en rolig upplevelse – boka flyttfirma

Det kan vara stressigt att flytta. När alla dina möbler och saker har kommit till den nya bostaden kan det vara lockande att genast börja inreda. Gör det! Låt en flyttfirma i Täby flyttstäda den gamla bostaden. Då kan du fokusera på de delar av flytten som faktiskt är roliga, samtidigt som du är trygg i att flyttstädningen utförs grundligt av proffs.

På flyttföretag arbetar trevlig personal som har snabba fötter och starka armar – perfekt för jobbet. För dem är det viktigt att du som kund känner dig väl omhändertagen vilket gör att de alltid arbetar för ett trevligt bemötande och en vänlig kundtjänst. Önskar du förvara en del saker i magasin finns ofta en lokal för det. Gör din flytt lättare med hjälp av detta företag: flyttfirmatäby.se

Få hjälp med återvinning i Stockholm

7 Sep 2022

Genom återvinning gör du miljön en tjänst. Utan bil kan det dock vara bökigt att få iväg allt till återvinningsstationen. I Stockholm kan du få hjälp med det.

Bor du i Stockholm och har samlat på dig en hel drös med saker som du skulle vilja ta till återvinningen? Att samla ihop inför återvinning istället för att slänga allting i hushållssoporna är en bra början till att göra miljön en tjänst.

Saknar du körkort och bil är det dock lätt hänt att det du vill slänga samlas på hög, tar upp onödigt med utrymme i ditt hem och börjar störa dig rejält. Varje gång du öppnar dörren till skåpet där du samlat din återvinning blir du påmind om att du måste göra någonting åt det.

Bli av med återvinning snabbt och smidigt

Kanske har du försökt få någon vän att hjälpa dig att köra iväg skräpet, men då de flesta lider brist på tid har det inte blivit av. Är du boende i Stockholm finns dock andra lösningar. En del flyttfirmor kan även hjälpa till med att köra saker till återvinningen.

Säkert kommer du att tycka att det är värt det att betala en liten summa för att på ett snabbt och smidigt sätt bli av med allt skräp. Istället för att bara ge upp och slänga skräpet i hushållssoporna eller fortsätta låta det samlas på hög kan du ta till hjälp för att bli av med din återvinning i Stockholm. På så sätt gör du både dig själv och miljön en tjänst.

Garagestädning i Stockholm ger ett bra första intryck

31 Aug 2022

Ta hjälp med garagestädning i Stockholm för att skapa en trevlig atmosfär. Med ett rent och snyggt garage får dina besökare ett bra intryck redan från start.

Sju sekunder. Så lång tid har du på dig för att ge din besökare ett bra första intryck. Därefter finns det inte så mycket att göra längre, för det är inte lätt att få någon att ändra sin uppfattning när de väl har bestämt sig. Det gäller alltså att de första sju sekunderna är riktigt, riktigt bra.

Vad är då det första man ser när man kommer till exempelvis ett shoppingcentrum? För de som kommer med bil är det såklart parkeringsgaraget. Här gäller det alltså att ha ett snyggt garage för att hamna på plussidan från början. Då är garagestädning i Stockholm det perfekta verktyget.

Lämna skitjobbet till andra med garagestädning i Stockholm

Ett garage är kanske inte den roligaste platsen att städa. Det handlar om stora ytor och många vrår som måste tas om hand, något det inte alltid finns tid för. För att slippa ägna din viktiga tid åt att göra det själv kan du ta hjälp med din garagestädning och rikta ditt fokus mot annat.

Om du vill ha rena och snygga golv, väggar och pelare i ditt parkeringsgarage finns det inget smidigare sätt än att anlita experter för din garagestädning. Du får ett rent och fint garage och nöjda besökare på köpet utan att själv behöva lyfta ett finger. Det perfekta sättet att sätta guldkant på besöket för dina kunder.

Hjälp vid akut stopp i avlopp

6 Aug 2022

Stopp i avlopp kan få födande konsekvenser om det inte åtgärdas. Det kan leda till översvämning med avloppsvatten och rörledningarna kan spricka och gå sönder.

Gurglande eller bubblande ljud från rören, avloppsdoft som pyser ut och vatten som rinner ner långsamt i diskhon, är alla tecken på att rörstammarna inte mår bra och börjar täppas till. Är man uppmärksam på detta och åtgärdar problemet kan man slippa totalt stopp i rören och de problem som det kan medföra.

Vid akut stopp i avloppet kan avloppsvatten översvämma bostaden, vilket inte bara är oangenämt utan också kan ställa till stora skador. Men avloppsstopp sliter också på rören och kan göra att de går sönder. De läckage som uppstår kan vara små och ta tid att upptäcka. Inte sällan har de då redan orsakat rejäla fuktskador som är kostsamma att åtgärda.

Vid stopp i avlopp kan det vara bra att också utföra en rörfilmning

Är man uppmärksam på tidiga tecken på avloppsstopp kan man hinna åtgärda dem innan de ställer till med stora problem. Bästa sättet att avhjälpa problem med avloppet är genom stamspolning. Med hjälp av en spolbil sprutas hett vatten in i rören under ett noga uträknat tryck.

Samma teknik används också vid akut hjälp vid stopp i avlopp. I samband med att man spolar rörstammarna kan det vara bra att också utföra en rörfilmning med en liten kamera. Då kan man se om rörstammarna har tagit skada av avloppsstoppet och om någon del behöver repareras eller bytas ut.

Var noga med vilken firma du anlitar för asbestsanering i Stockholm

26 Jun 2022

Asbestsanering i Stockholm är en nödvändighet vid en renovering av ett äldre hus. Den ska dessutom utföras av en professionell firma med full behörighet.

Asbest är sedan lång tid förbjudet som byggmaterial i svenska hus. Bor du i en nybyggd fastighet kan du alltså känna dig säker på att det inte finns någon cancerframkallande asbest i ditt hus. Om du däremot bor i en äldre byggnad är ämnet sannolikt närvarande någonstans i fastigheten.

Därför ska du alltid ta kontakt med en firma som utför asbestsanering innan du ger dig på något renoveringsprojekt. Särskilt ofta förekommer asbest i lim under plastmattor och i isolering runt rör på till exempel gamla oljepannor. Sådana saker är alltså inget du som lekman ska ge dig på att riva ut på egen hand.

Så ska en asbestsanering i Stockholm utföras

En asbestsanering är helt nödvändigt vid en renovering i ett hus där asbest förekommer. Ämnet är så hälsofarligt att du måste ta detta på stort allvar. En sanering ska utföras av utbildade proffs, som följer alla rådande säkerhetsföreskrifter. Under en asbestsanering kommer du inte ens vara tillåten att vistas på platsen där saneringen sker.

Därför är det också av yttersta vikt att den firma du anlitar för asbestsanering kan uppvisa referenser och giltig intyg från Arbetsmiljöverket. När du ska sanera din fastighet i Stockholm från asbest duger det inte att ringa in vem som helst. Var noggrann med vem du anlitar, din och din familjs hälsa kan hänga på det.

Skolstädning i Stockholm för allas trevnad

29 Apr 2022

Det är alltid viktigt med städning men ännu mer så i skolans miljö. Med hjälp av skolstädning i Stockholm får ni fräscha lokaler och klassrum i hela skolan.

I skolans värld befinner det sig dagligen väldigt många människor, både vuxna såväl som barn. Det är helt enkelt deras arbetsplats under kommande år och den platsen bör ju vara i så gott skick som möjligt för alla som är där. Det är många saker som är viktiga och avgörande för hur det går för ett barn i skolan. Sedan finns det saker, såsom exempelvis hur rent och fräscht det är i skolans lokaler, som också spelar in för trivsel och liknande. Om en skola inte är städad ordentligt och om det inte görs regelbundet, så kommer trivseln sänkas och arbetsmiljön blir lidande för alla som jobbar på skolan.

Daglig städning på skolor

Skolstädning är alltså väldigt viktigt att det blir gjort, både i större städer som Stockholm men också på andra platser i landet. Alla förtjänar en städad miljö runt sig när man går i skolan eller arbetar där. Därför behöver varje skola ha någon som kommer och utför städning på regelbunden basis. Det handlar inte om veckovis städning utan om städning som utförs på plats varje dag. Eftersom det är så många som använder sig av lokalerna och toaletterna så behöver dessa gås igenom varje dag. Papperskorgar ska tömmas, golv ska sopas och toaletter ska skuras. Detta är ju faktiskt väldigt viktigt att det utförs på alla skolor.

Städfirma i Norrköping - avlastning när du behöver det

19 Mar 2022

För den som inte får ihop det med städet hemma, finns goda nyheter. Du kan anlita en städfirma i Norrköping som hjälper till med både stort och smått, från enstaka insatser till regelbundna.

Du kan ha flera anledningar till att behöva anlita en städfirma i Norrköping. Du kan behöva utföra en storstädning med jämna mellanrum, eller så har livet gjort att du inte hinner med städningen hemma just nu. Som tur är finns det duktiga och erfarna städare som kan göra jobbet åt dig medan du fokuserar på annat. Att putsa fönster är något som de flesta upplever vara ganska krävande och kanske inget man hoppar jämfota av glädje för att göra. En mångsidig städfirma har ofta fönsterputsning bland sina tjänster, så du behöver inte oroa dig för det heller.

Städfirma som anpassar sig efter dina behov

Ibland behöver man bara ha hjälp vid något enstaka tillfälle, medan andra kanske behöver regelbunden städhjälp. Hos din städfirma kan du välja mellan olika städpaket som innefattar olika grad av städhjälp vid specifika tillfällen. Oavsett om du behöver hjälp ett par timmar i veckan eller några timmar varannan vecka kan din städfirma hjälpa till med allt. Bor du i Norrköping med omnejd och upplever att du skulle kunna behöva avlastning med städet en tid framöver, bör du ta kontakt med din lokala städfirma och lägga upp en plan som passar dig. Var trygg i att städningen sköts medan du tar itu med annat som kanske prioriteras högre just nu.

Det är enkelt att anlita flyttstädning i Solna

7 Feb 2022

Blir du trött bara du tänker på flyttstädningen som snart måste göras? Gör som många andra och anlita flyttstädning i Solna. De lämnar garanti på att den går igenom utan anmärkning.

Vill du ha ett bättre avslut på din flytt? Lämna ditt gamla ställe, utan att behöva tänka på att städa där? Då ska du anlita en städfirma som hjälper till med flyttstädningen. Att flyttstäda är inte alls som en vanlig städning. Det går inte att jämföra. Det du inte annars gör rent, allt det måste du ta nu. Som listerna, avloppet, bakom spisen, i ugnen – och listan bara fortsätter. Om du anlitar flyttstädning i Solna tar de hand om allting. Du behöver inte tänka på att göra det själv eller att det görs tillräckligt noga, för de lämnar garanti på att städningen ska bli godkänd. Blir den inte det, då gör de om den.

Lägg energi på ditt nya hem med flyttstädning

Det tar lång tid att flyttstäda, det är inget man bara gör på några timmar. Är man två eller fler som hjälps åt, kan man hinna det på ett dygn, beroende på hur stor yta det är. Det är viktigt när du anlitar flyttstädning att du bokar i tid och planerar arbetet. Berätta hur stor yta det gäller och hur många rum. Detta så de vet vad de ska räkna med och kunna hinna med allting i tid. När de sköter flyttstädningen så kan du lägga din energi på att få ditt nya hem att kännas som hemma.

Ett smart val att ta hjälp med kontorsstädning i Göteborg

27 Jan 2022

De som säger att pengar inte kan köpa lycka har aldrig haft städhjälp. Att slippa städa själv, men ändå ha det rent, det är lycka. Helt möjligt om man tar hjälp med kontorsstädning i Göteborg.

Det är samma sak varenda löning, man vill unna sig något för att man jobbat hårt en hel månad. Människor unnar sig olika saker och ser olika på vad lyx är. Men en sak som är väldigt populärt att unna sig är hjälp med städningen. För vare sig det är kontorsstädning eller hemstädning så är det tråkigt att göra och tar en massa onödig tid. Det är en bra investering för en själv. Ja, det kostar pengar, men istället får du mer tid över till annat. Du behöver inte tänka på städningen alls för städfirman du anlitar tar hand om allt. Tänk lyxen att starta jobbdagen med ett kliniskt rent kontor, det är så man alltid vill ha det.

Kontorsstädning efter dina önskemål

Om du själv fick välja hur ofta det skulle städas, hur ofta hade det varit? Det finns en fördel när du anlitar en städfirma, det är att du själv väljer hur ofta de ska städa. Vill du att de ska städa en gång i veckan, eller en gång i månaden? Det är helt och hållet ditt val. De kommer på den bestämda dagen och utför sin städning. De har med sig egna medel och städverktyg att använda sig av. Det kommer att bli den bästa investeringen du gjort på länge.

Är det städhjälp i Stockholm på schemat?

24 Jan 2022

Man bara älskar att få hjälp med städningen i sitt hem. Varför väntar man alltid för länge innan man tar tag i det? Har du, ja just du, ingen städhjälp i Stockholm idag? Se då till att skaffa det.

Var man än är behöver man ha det städat omkring sig. Har man ett kontor ska det städas, har man en fastighet ska trapphuset städas, ja och sedan ska man såklart inte glömma sitt kära hem. Någonstans emellan allt annat måste även det städas. Fördelarna med att bo i Stockholm är många, en av dem är att man har alla möjligheter där. Om du behöver hjälp med städning både i hemmet och på kontoret, varför ha två olika städfirmor när du istället kan ha en och samma? Det är så mycket behändigare för dig att slippa ha två olika. En och samma blir också en trygghet då du lär känna vilka städarna är och vet att de gör det arbete som förväntas av dem.

Punktlig städhjälp

När man anlitar städhjälp i Stockholm så förväntar man sig att de håller de tider de ska. Det är de ofta väldigt noggranna med att göra. De ser till att vara där i tid och komma på dagarna ni har bestämt. De levererar även den städning ni önskar av dem. Idag finns det så moderna städfirmor som ser helheten i ert hem eller det ställe som ska städas. Det gör att resultatet blir mycket bättre då de städar varenda ställe på ett anpassat sätt. 

Rent enligt dina önskemål med städfirma

10 Nov 2021

Tänk om man på något sätt kunde slippa allt som har med städning att göra. Att bara med en knäpp med fingrarna är det färdigt. Nästan så enkelt är det om man anlitar en städfirma som sköter det.

Det går inte att undvika all städning som behövs göras. För det finns alltid att göra. Det kan vara en av de roliga sakerna. Man städar och håller det snyggt, men på kvällen behövs det städas igen. Eller ja, i alla fall plockas undan och torkas av. Det räcker liksom aldrig till. Sen har man den där storstädningen där man behöver städa alla ytor. Sofforna ska dras ut, avloppet ska rensas och mycket mer. Om man i alla fall hade kunnat slippa den stora städningen så hade det gjort väldigt mycket för ens humör. Rozen Clean kommer gärna till ditt hem och håller det rent.

Städfirman har ett öga för smuts

När man jobbar med städning då vet man också var den värsta smutsen gömmer sig. Inte för att man ska fuska och hoppa över ställen. Snarare för att då vet man var man ska lägga lite extra tid och kärlek i hemmet. Städfirman har med sig de städverktyg som behövs inför städningen. Du väljer själv hur ofta de ska komma till ditt hem. En del vill ha det en gång i veckan, en del varannan vecka och andra vill ha det mer sällan. För att slippa vara i vägen för varandra kan ni passa på att ta en promenad medan de städar ert hem. Läs mer om städning på denna sida: https://www.rozenclean.se/

Låt städningen bli lätt

29 Apr 2021

Har du också en envis pedant på axeln som gång på gång påpekar att du borde ta rätt efter dig och städa mer? Här finns det en lösning hur man ordnar städningen och avskedar pedanten i samma drag.

Visst är det ljuvligt att promenera runt Rönningesjön. Se sjön glittra mellan grenarna och följa de växlande årstiderna. Väl hemma tar man av de smutsiga skorna och fixar en kopp värmande dryck för avnjutning. I samma ögonblick inser man att det är dags att städa, dammsuga och tvätta. Den lilla pedanten i huvudet pekar på varenda dammråtta oavsett hur stor eller liten den är. Pedanten påpekar också gärna att disken är smutsig och att fönstren är oputsade.

Försöken att skaka av sig pedanten misslyckas eftersom pedanten växer lite varje gång man suckar att man borde ta tag i städningen. I stället för att njuta av den varma koppen med dryck reser man sig motvilligt ur den sköna fåtöljen. Tar smutstvätten till tvättstugan och startar en maskin. Startar dammsugaren och försöker tycka det är roligt när det i själva verket suger.

Boka in städhjälp

Sätt dig ner, ta fram plattan eller mobilen och skriv in sökorden hemstädning i Täby på Google. Vips får man bra sökträffar på folk som gillar att städa och får betalt för det! Vilken bra kombination när man själv inte gillar det. Med RUT-avdraget blir det ännu billigare att nyttja hemstädning. Nu kan du luta dig tillbaka och njuta av den koppen med varm dryck i och bara strunta i att dammsuga klart. Mer om hemstädning på denna webbsida: hemstädningtäby.com/

← Äldre inlägg