Städa miljövänligt

Blogg

Rent enligt dina önskemål med städfirma

10 nov 2021

Tänk om man på något sätt kunde slippa allt som har med städning att göra. Att bara med en knäpp med fingrarna är det färdigt. Nästan så enkelt är det om man anlitar en städfirma som sköter det.

Det går inte att undvika all städning som behövs göras. För det finns alltid att göra. Det kan vara en av de roliga sakerna. Man städar och håller det snyggt, men på kvällen behövs det städas igen. Eller ja, i alla fall plockas undan och torkas av. Det räcker liksom aldrig till. Sen har man den där storstädningen där man behöver städa alla ytor. Sofforna ska dras ut, avloppet ska rensas och mycket mer. Om man i alla fall hade kunnat slippa den stora städningen så hade det gjort väldigt mycket för ens humör. Rozen Clean kommer gärna till ditt hem och håller det rent.

Städfirman har ett öga för smuts

När man jobbar med städning då vet man också var den värsta smutsen gömmer sig. Inte för att man ska fuska och hoppa över ställen. Snarare för att då vet man var man ska lägga lite extra tid och kärlek i hemmet. Städfirman har med sig de städverktyg som behövs inför städningen. Du väljer själv hur ofta de ska komma till ditt hem. En del vill ha det en gång i veckan, en del varannan vecka och andra vill ha det mer sällan. För att slippa vara i vägen för varandra kan ni passa på att ta en promenad medan de städar ert hem. Läs mer om städning på denna sida: https://www.rozenclean.se/

Låt städningen bli lätt

29 apr 2021

Har du också en envis pedant på axeln som gång på gång påpekar att du borde ta rätt efter dig och städa mer? Här finns det en lösning hur man ordnar städningen och avskedar pedanten i samma drag.

Visst är det ljuvligt att promenera runt Rönningesjön. Se sjön glittra mellan grenarna och följa de växlande årstiderna. Väl hemma tar man av de smutsiga skorna och fixar en kopp värmande dryck för avnjutning. I samma ögonblick inser man att det är dags att städa, dammsuga och tvätta. Den lilla pedanten i huvudet pekar på varenda dammråtta oavsett hur stor eller liten den är. Pedanten påpekar också gärna att disken är smutsig och att fönstren är oputsade.

Försöken att skaka av sig pedanten misslyckas eftersom pedanten växer lite varje gång man suckar att man borde ta tag i städningen. I stället för att njuta av den varma koppen med dryck reser man sig motvilligt ur den sköna fåtöljen. Tar smutstvätten till tvättstugan och startar en maskin. Startar dammsugaren och försöker tycka det är roligt när det i själva verket suger.

Boka in städhjälp

Sätt dig ner, ta fram plattan eller mobilen och skriv in sökorden hemstädning i Täby på Google. Vips får man bra sökträffar på folk som gillar att städa och får betalt för det! Vilken bra kombination när man själv inte gillar det. Med RUT-avdraget blir det ännu billigare att nyttja hemstädning. Nu kan du luta dig tillbaka och njuta av den koppen med varm dryck i och bara strunta i att dammsuga klart. Mer om hemstädning på denna webbsida: hemstädningtäby.com/

Ett rent kontor ökar kreativiteten

4 feb 2021

Att hålla det rent och snyggt omkring sig är viktigt, så även när det gäller kontoret. Arbetsplatsen behöver vara städad och ren för att alla ska trivas och kunna prestera på bästa sätt.

Alla håller nog med om att det är härligt när det är städat och man har lite ordning och reda omkring sig. Men att städa kan vara kämpigt från och till, det finns ju så mycket annat som man hellre skulle lägga sin tid på.

När det gäller städning på ens arbetsplats så hyr de flesta företag in hjälp med den biten. För att alla medarbetare ska trivas och kunna utföra sitt arbete på ett bra sätt så behöver det vara ordnat och städat runt omkring på kontoret.

Tjänster som städföretag erbjuder

Det finns många städföretag nuförtiden, både i de större städerna såväl som i de mindre. Olika städföretag erbjuder olika typer av tjänster. Ofta är det inga större problem om man bara pratar om vad det är man behöver ha hjälp med.

De flesta städföretag erbjuder kontorsstädning. Städning av kontoret brukar genomföras senare under dagen och kvällen eller under tidig morgon. Detta för att de som arbetar inte ska störas alltför mycket i sitt arbete. Prata med städfirman i fråga om vad de kan erbjuda just er och ert kontor när det kommer till städning. Vill ni ha någonting utöver det vanliga så går det säkert att lösa. Fönsterputsning brukar vara en sådan sak som inte ingår om man inte ber om det. Läs mer om kontorsstädning på denna sida: kontorsstädningvasastan.se

Att tänka på när man anlitar städhjälp

2 feb 2021

Det har blivit allt vanligare att folk tar hjälp med städningen hemma. Vissa mer regelbundet och andra lite då och då. Men hur ska man tänka då man ska anlita städhjälp och vad kostar det?

Allt fler har insett fördelarna med att ta hjälp med städningen. Inte sällan är det just det som får vardagspusslet att gå ihop. I stället kan man lägga tiden på att göra något kul med barnen eller att träffa vänner. Just att det har blivit så vanligt har gjort att det finns många fler städföretag att välja mellan, och det till konkurrenskraftiga priser. Dessutom kan man som privatperson via rut-avdraget, dra av en del av arbetskostnaden för städningen.

Vad kostar en städning?

För att ta reda på hur mycket det kostar att anlita städhjälp kan man begära in offerter från ett par olika städföretag. Men först bör man fundera på hur ofta man vill ha städat. Behöver man en vanlig veckostädning eller räcker det med en gång i månaden? Eller kanske en höst- eller vårstädning? Många städföretag har också tilläggstjänster som exempelvis tvätt och strykning, städning av kyl och frys, gräsklippning med mera, som man kan beställa.

För att kunna göra en bedömning och upprätta ett kostnadsförslag kommer många städföretag på hembesök. Då har man ett ypperligt tillfälle att också själv ställa frågor och känna efter om städföretaget ger ett bra intryck. Att släppa in en främmande person i sitt hem kan kännas märkligt, men det är lättare om man känner förtroende för personen. Forsätt läsa mer på denna hemsida: städfirmaigöteborg.se

Skinande rent hem

25 jan 2021

Hur många timmar lägger du på att städa på en vecka? Tar du allt på en gång, eller springer du och småstädar eftersom? Hemmet vill man ha fräscht och rent utan en massa smuts, grus och dammråttor.

Ett stökigt hem kan få en att må dåligt, vi mår oftast bäst av att ha det rent runt omkring oss. Inte bara från saker man lätt lägger på ställen de inte ska vara på, även från grus man drar in utifrån, naturlig smuts som samlas efterhand och de välkända dammråttorna de flesta hem har.

För att få ett hem rent och städat krävs det tid. Beroende på hur man städar kan det ta väldigt mycket tid, många springer och småstädar lite hela tiden. Men en hel städning där man även gör rent i ugnen, tar lister, avlopp mm, tar tid och är kanske inte det roligaste att göra. Med hjälp av hemstädning i Uppsala behöver du inte göra någon städning alls.

Har koll på städningen

När man väljer att anlita någon att sköta sin städning förenklar man för sig själv. Din lediga tid kan du helt enkelt lägga på roligare saker. Städarna har koll på hur de ska städa för att få det rent, de har olika medel till olika ytor och vet var smuts samlas. Att anlita en städtjänst behöver inte betyda att de ska städa hela hemmet, önskar du städning av endast ett rum går även detta bra. Du väljer själv hur ofta de ska komma och sköta städningen åt dig.

Trivsel på jobbet i rödaste rappet

13 nov 2020

Doften av att något är rent och fräscht. Känslan av att inget damm ligger och väntar på att bli bortstädat. Tom papperskorg. Lyxen att stiga in i ett alldeles nystädat kontorsrum. En dröm.

Tänk att få stiga in på sitt arbete och veta att det alltid är rent och fräscht. Vilket underbart sätt det skulle vara att börja dagen på. För dig som vill ha kontorsstädning i Västerås och drömmer om det optimalt städade kontoret är lösningen säkert inte långt borta. Inte heller för dig som drömmer om det någon annanstans i landet. Kontorsstädning har blivit en lyx i vardagen för somliga och en nödvändighet för andra.

Rent och snyggt till vilket pris som helst eller snabbt och enkelt för en mindre summa. Finns det någon skillnad i pris eller är det normal standard som gäller? Ja, det är som med alla andra tjänster. Det går att hitta den perfekta lösningen för just dig om du ger det en chans. Du som beställer kontorsstädning kan med enkelhet välja att få det städat när det passar dig och de anställda. Varje dag, en gång i veckan eller månaden går lika bra som vid enstaka tillfällen.

Miljö och eget ansvar

För att det ska bli rent samtidigt som naturen och miljön ska hålla en viss standard krävs det att man arbetar med rengöringsmedel som håller måttet. På ett kontor är det ofta känsligt med lukter. Det ska ju dofta gott och rent men inte på bekostnad av att ämnena är miljöfarliga. Dessutom är det viktigt att tänka på personalen och ta hänsyn till att det kan finnas känsliga personer i lokalerna. Då gäller det att städprodukterna är miljövänliga och inte orsakar allergier eller att någon får allergiska reaktioner. Men självklart vill du som kund att det ska bli rent. Bara att välja bolag med omsorg.

I tid och otid

Sitter man i ett kontorslandskap och det är fullt med städare samtidigt kan det bli en massa onödigt spring. Att dammsugaren är igång eller golven våttorkas medan du själv försöker föra ett affärssamtal eller röra dig i omgivningen verkar lite meningslöst. Då blir det ju en stressfaktor istället för en friskfaktor. Föreställ dig att någon vill damma eller torka av bordet där du lagt dina papper för dagens arbete under tiden du arbetar. Känns det optimalt? Som tur är går det inte längre till på det sättet. De flesta städbolag erbjuder tjänsterna på kvällstid. Helt perfekt.

Snyggt i trapphuset

12 nov 2020

När det är rent och snyggt är det en självklarhet. Något som man tar för givet. När det är smutsigt kan man riva upp himmel och jord. Men att själv ta tag i det är inte en möjlighet som övervägs.

Det finns få platser som har skapat så mycket osämja som tvättstugor och trapphus. Ofta handlar det om städningen. Människor är olika och har olika definition av vad som är städat och inte. Så arga lappar sätts upp och kriget är igång. Som användare av till exempel trappuppgången tvingas man att välja sida om vem som har rätt och fel. Ett hus där ägaren bestämt att det ingår i gästernas hyreskontrakt att städa dessa ytor kommer troligtvis att få problem.

Vad kan man som hyresvärd göra?

Är hyresgästerna glada kommer de att kunna ha överseende med mindre problem. Så det är ingen dum idé att se till att de är på gott humör. Ett enkelt sätt är att hyra in ett företag som arbetar med trappstädning och även tar hand om andra allmänna ytor i fastigheten.

Att mötas av en väldoftande och ren entré vid hemkomst eller som gäst ger ett bra intryck. Det innebär, förutom nöjda boende, att fastigheten blir mera attraktiv för nya gäster när en lägenhet blir ledig. En ren och snygg trappuppgång betyder att fastighetsägaren bryr sig. Så varför inte som hyresvärd hyra in ett företag för trappstädning? Då kan det bli lugn och ro i trappuppgången och, vem vet, kanske det får andra positiva konsekvenser.

Ordning och reda

10 aug 2020

Rätt person på rätt plats är det som gör att man får framgång som arbetstagare och företag. Men vad krävs för att man ska bli en duktig städare och hur skapar man en framgångsrik städfirma?

Handlag och blick är något som är a och o inom många yrken. Det gäller till exempel för konstnärer, musiker, kirurger, sömmerskor, tandläkare, hantverkare och städare. Ibland kan man märka redan på ett barn vilket yrke som det kan passa för. Om man tänker tillbaka till grundskolan och vilka yrken som en del klasskompisar numera har, så kan man inse att det märktes redan då.

Städare är ett yrke där det direkt märks ifall man har rätt öga och handlag eller ej. Man kan sätta samma städverktyg och rengöringsmedel i händerna på två olika personer och efter samma tid se två helt olika resultat. Det går att hävda att det kan ha med intresse och kunskap att göra. Men om man ser på dem som blivit framgångsrika inom olika områden så vet man att det till mångt och mycket ligger hos personens egen fallenhet.

Välja rätt personal

Genom ett CV kan man se vad en person har gjort tidigare och genom att prata med en referens så kan man få en annan persons åsikt om arbetsinsatsen. Men för många yrken önskar en arbetsgivare att först få se med egna ögon hur väl en person utför sitt yrke. Så är det oftast när man anställer en städare. En eller flera gånger brukar man först få följa med någon mer erfaren i företaget för att få inblick i olika uppdrag. Men det görs även för att man som företag ska kunna bedöma den nya anställdes fallenhet och skicklighet inom yrket. Det kan även vara så att olika städfirmor föredrar olika kvaliteter som noggrannhet eller snabbhet, och därför är det inte alla som passar inom alla företag.

Veta sitt mål

För att bli framgångsrik som anställd eller ägare till en städfirma så är det först och främst viktigt att man vet vilket mål man har och sedan hur man ska komma dit. Som ägare är det viktigt att bestämma sig för vilken bild man vill ge utåt och även vad man kallar för framgång. Det kan vara en bra förtjänst eller en hel kedja. För en anställd kan det vara en bra lön under en tid eller att bli delägare i företaget man är anställd i. Läs mer på denna webbsida: https://www.städfirmavästerås.nu

Flyttstädning när den behövs som mest

19 jul 2020

Att flytta är ett stort projekt som tar både tid och kraft, och att städa efter flytten kan göra hela processen mer utmattande. Därför är det alltid bra att anlita professionell städhjälp.

Flyttstädning erbjuds oftast av städföretag som även erbjuder hemstädning, storstädning och andra typer av tjänster inom samma nisch. Att anlita en professionell städare inför din flytt kan vara guld värt. Först och främst så slipper du att oroa dig över att hinna med hela rengöringsprocessen. En annan fördel är att en professionell städare förmodligen kommer att städa din gamla lägenhet bättre än dig, främst på grund av sin erfarenhet inom området. Tänk dig så härligt det hade varit att lugnt kunna lämna över nycklarna till din gamla lägenhet, blicka framåt och vara säker på att städningen är i goda händer.

Vanliga städmoment vid en flyttstädning

En flyttstädning kan innehålla lite olika moment, bland annat beroende på bostadens skick. De flesta städföretag har färdiga städpaket när det kommer till dessa typer av tjänster. Vanligtvis så ingår grundlig rengöring av badrum, vitvaror och väggar. Fönstren putsas. Väggar, garderober och spis rengörs också. Majoriteten av företagen inkluderar rengöringsmedel och verktyg i själva paketpriset. En del kan dock begära att du köper in något medel åt dem innan de anländer.

Om ett städmoment inte är inkluderat i ett förutbestämt paket så kan du alltid efterfråga det. Städföretag är kända för sin flexibilitet och sina skräddarsydda lösningar; se bara till att noggrant förklara vad du behöver och att vara ute i god tid. Låt oss säga att du har valt ett städföretag, flyttdatum är fastställt och den sista återstående frågan är priset. Vad kommer städningen att kosta dig? Svaret finns under nästa rubrik, så läs gärna vidare.

Vad kostar en flyttstädning?

En flyttstädning kan kosta lite olika beroende på företag, bostadsyta och vilka moment som inkluderas i tjänsten. Det finns också en smärre prisskillnad olika städer emellan. Huvudstaden Stockholm tenderar att vara lite dyrare jämfört med mindre svenska städer. En del företag tar betalt per timme medan andra räknar efter bostadens yta. Det finns inget rätt och fel sätt när det kommer till prissättning. Det viktigaste är att fråga efter en offert innan du skriver på ett kontrakt för flyttstädning. Titta igenom offerten ordentligt och kontrollera att alla önskade städtjänster är inkluderade. Var noga med att se så att slutkostnaden är beräknad på rätt sätt och ifall alla rengöringsmedel och redskap ingår i priset.

Ditt skrot är inte skräp

11 jun 2020

Har du lyckats nu igen? Har du samlat på dig varjehanda skrot på tomten, och det känns väldigt långt till återvinningen? Om du har metall eller elektronik finns det pengar att göra istället.

Länge har diverse föremål och material lättvindigt fått benämningen “skrot”. I brist på bättre ord kan vi också fortsätta kalla det så. Idag har vi kommit underfund med att det är vettigt att källsortera hushållssopor. Detsamma gäller också större föremål och mängder av diverse material. Det kan handla om gamla utemöbler eller grillar. Det kan vara material från husrenoveringen eller datorn som ungarna inte använder längre. Alla dessa exempel innehåller delar och material som kan återvinnas, och du kan dessutom tjäna pengar på det hela. Allt behöver inte gå till någon återvinningsstation. Det är bättre för alla, för miljön, för dig själv och för din tomts utseende att skrot forslas bort och tas om hand medan du samtidigt blir rikare.

Vad är värdefull skrot?

Det allra mesta i skrotväg förtjänar att tas om hand. Vissa saker bör man mest återvinna för att de inte ska störa och förstöra vår miljö eller skada vårt djurliv. Det kan handla om lysrör eller gamla batterier exempelvis. Återigen, andra material är organiska och kan placeras i en kompost eller stoppas i en kommunal kompostpåse och omvandlas till biogas. Förvånansvärt många andra material representerar ett värde för andra. Varför låta pengar ligga och rosta eller ruttna bort på din tomt eller i dina förråd? Det finns många exempel på metaller som du får bra betalt för. Här kommer några; järn och rostfritt stål. Bly, mässing och koppar är också lämpligt att ta om hand och återanvända. Förutom metaller finns intresse för allt som kan benämnas som elektronik och det innefattar också kablar av olika slag. Har du någon omodern och/eller trasig elektronik som inte längre används tar någon annan gärna hand om det hela och betalar bra.

Hur fungerar skrotåtervinning rent praktiskt?

Du har ett val. Du kan fortsätta låta ditt skrot ligga kvar och ta upp plats eller så kan du sälja det och snygga till tomten. Antingen kan du själv ta med skrotet till din skrothandlare. De väger in och värderar och sedan får du betalt enligt dagspriser och pengar på kontot. Har du skrot som inte bara är fult utan också stort? Inga problem. Du kan få sakerna upphämtade och omhändertagna. Skrotåtervinning innebär en vinst för dig och en stor vinst för miljön!

Ett rörigt hem gör att vi känner oss mer stressade

27 maj 2020

Vill ni också få mer tid till annat? Slippa bråka om vems tur det är att städa badrummet? Ett stökigt hem gör också att vi känner oss mer stressade. Anlita en städfirma och slipp stressen.

Att även själv försöka hålla lite ordning och plocka undan saker som ligger framme ökar trivseln och stressen släpper. Lägg smutsiga kläder i tvättkorgen och häng in andra kläder i garderoben. Plocka in disken i diskmaskinen och låt den inte samlas i diskhon eller diska den med en gång. Att diska undan samtidigt som man lagar mat underlättar mycket. Då samlas det aldrig ett berg av disk. Ha också som vana att snabbt spraya och städa av tvättstället från tandkrämsrester och annat ett par gånger i veckan. Då hinner man aldrig uppleva att det blir så där jättesmutsigt.

Lägg fem minuter om dagen på städning

Att försöka plocka undan och småstäda fem minuter om dagen gör att veckostädningen sen går som en dans. Det tar inte emot lika mycket att städa och det går betydligt snabbare. Vill man spara ännu mer tid anlitar man en städfirma specialiserad på hemstädning i exempelvis Malmö. Att även plocka undan innan städfirman kommer gör att man sparar pengar då det blir enklare och går fortare för städfirman att städa. Ibland vet man helt enkelt inte hur man ska städa ett hem och då kan man låta en städfirma göra det och samtidigt lära sig hur man gör genom att studera dem. Men har man inte tid att själv städa så som man vill ha det hemma ska man absolut anlita en städfirma. Idag har man dessutom möjlighet att utnyttja det så kallade RUT-avdraget på arbetskostnaden så det behöver inte bli så dyrt.

Utöka städningen efter hand

Innan man anlitar en städfirma kan det vara bra att ta in offerter från ett par olika företag för att sen jämföra priser. Ofta prenumererar man sedan på städtjänsten och man bestämmer själv hur ofta man vill ha städat. Är man osäker kan man börja med att be dem komma exempelvis varannan vecka och sen försöka städa själv däremellan. Märker man att det inte räcker och att man själv inte hinner med är det enkelt att utöka tjänsten och be dem komma oftare. Samma sak med de olika extratjänster som man oftast kan lägga till som exempelvis rengöring av kyl och frys, fönsterputsning, i- och urplockning av diskmaskin, tvätt etc.

Låt andra sköta kontorsstädning i Jönköping

29 apr 2020

Har du kontor som behöver städas och du vill slippa göra det själv, men vet inte var du ska vända dig? Här kommer information om kontorsstädning i Jönköping som hjälper dig en bit på traven.

Tänk dig en lång arbetsdag med pappersarbete som aldrig tycks ta slut och kunder som bara gnäller. En grå och regnig dag och ingen bra musik på radion. En sådan dag som man bara vill stanna i sängen, med det varma täcket över sig och huvudet vilande på en mjuk kudde. Tänk dig en sådan dag. Och dessutom är det dags att städa kontoret, ännu mer slit och dagen blir bara tråkigare och tråkigare. Men tänk vilken lycka att ett städföretag istället tar den delen så du slipper att tänka på det. Du kan gå hem tidigare och slänga dig framför tv:n till exempel. Eller umgås med din familj och inte låta den tråkiga städningen dra ner ditt humör.

En man damsuger kontoret

Professionella medarbetare

De som arbetar på ett städföretag har utbildning och erfarenhet av kontorsstäd. De kan hitta det minsta skrymslen som man annars mer eller mindre medvetet undviker när man städar själv. Det blir ett renare kontor och det förblir rent under en längre tid. På grund av deras professionalitet och expertis kan du koncentrera dig på ditt eget arbete och de på sitt. Du behöver inte längre fundera över hur du ska hinna med eller orka, du kan äntligen slappna av. Du som chef över företaget kan också sluta stressa över städningen, du behöver bara hitta ett bra företag som utför kontorsstädning i Jönköping och sedan sköter de resten.

Mer effektivt arbete

Nu när du inte längre behöver låta städningen fylla upp ett rum i hjärnan kan den arbeta ännu effektivare. Du blir gladare och jobbet blir en trevligare plats för alla. Inget mer damm som flyger eller utspillt kaffe på golvet, ni kan äntligen se ut genom rena fönster och allt är skinande rent. Renligheten på ett företag är så otroligt viktig för trivseln. Alla kunder som kommer dit kan känna sig mer bekväma och inte oroa sig över att sitta i en smutsig stol, alla kan sköta sitt eget och ändå höjs stämningen. Nu när du kan arbeta med ett bättre flyt kan det kanske till och med leda till en lönehöjning, och vem vill inte ha det? Så anlita en städfirma för kontorsstädning idag och effektivisera allas arbete.

Effektiv rengöring med ett leende

17 feb 2020

Har du behov av effektiv och fortlöpande städning? Är du inte nöjd med hur kontoret ser ut idag, med fulla papperskorgar, fläckiga skrivbord och dammiga lokaler? Det är lätt åtgärdat!

Att ha en verksamhet som innefattar kontor är inte alltid enkelt. Som alltid är det många moment som kräver uppmärksamhet och ett antal sysslor som ska utföras. Helst i prioritetsordning. Det kan låta enkelt men är det sällan. Arbetslivet är roligt men också mestadels stressigt. Dina medarbetare och kollegor ska inte behöva störas i den dagliga verksamheten av att arbetsplatsen mest liknar misär. Att ha kontrakt med en kompetent och pålitlig städfirma är grundläggande. För de anställda ökar trivsel och effektivitet ordentligt när miljön hålls fräsch och ren. Inte heller besökande kunder har något emot att mötas av ett prydligt och rent doftande kontor.

Bristande städning märks snabbt

Som så ofta är det när en syssla inte utförs som den märks. Så länge alla anställda gör det de ska rullar er verksamhet på och alla är glada och nöjda. Likadant är det förstås med städning. En diskret och effektiv städfirma ser till att kontoret hålls dammfritt såväl som skräpfritt. Rena papperskorgar, avdammade skrivbord. konferenslokaler utan spår i form av halvt urdruckna kaffemuggar är ingenting man lägger märke till. Skulle servicen upphöra däremot blir det snart väldigt uppenbart vilket fantastiskt jobb en lokalvårdare utför.

En kompetent städfirma ser till att anställa utbildad personal som är engagerade i sitt arbete. De ser också till att de anställda får goda förutsättningar att utföra jobbet på ett bra sätt. Kontorsstädning handlar också i hög grad om att se till att hygienutrymmen hålls fräscha och rena. Inget signalerar ointresse och vantrivsel som toaletter som inte städas - och det går väldigt snabbt. Har man också någon typ av kök/lunchrum gäller liknande där.

Helheten gör intryck

Kontorsstädning behöver vara kontinuerlig såväl som flexibel. Flexibiliteten kan exempelvis visa sig som städföretagets möjligheter att anpassa städning till era öppettider. Högljudd dammsugning är kanske inte att föredra under det att kontorsfolket försöker föra konversationer i telefon. Kontinuiteten gör att firman lär sig era behov och gärna genom att ni får samma person/er som städar hos er över tid. Idag är det närmast en självklarhet att städföretag använder produkter och metoder som är skonsamma mot klimat och allergivänliga. Och ja, allergier är en sak för sig med tanke på damm och skräp, så se till att hitta rätt i städdjungeln. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.kontorsstädninggöteborg.biz

När man vill få rena fönster igen

29 jan 2020

Det är lätt att få smutsiga fönster, snabbar än vad man tror. Det är mycket avgaser från bilarna, smuts från fabriker och utsläpp som för med sig smutsigt regn som hamnar på fönster när det regnar. Sedan blir det smutsigt inomhus om man inte har städat på ett tag. Det samlas lätt damm som fastnar på alla TV-skärmar, datorskärmar, på golvet och alla ställen inne om man inte dammsuger och torkar rent på alla ytor inomhus.

Då kan man behöva få en riktig storstädning, som en fin start på det nya året. Tänk dig att komma hem från jobbet så har en städfirma både putsat fönster, men också städat resten av hemmet, slängt alla sopor och tagit hand om golvet åt en. Vilken lycka, vem vill inte vara med om det?

Lättare gjort än sagt få rena fönster

Det är ju tur att det är fullt möjligt att få till det, fastän man själv har mycket att göra. Det går att anlita en städfirma som erbjuder fönsterputs och det kostar inte skjortan att anlita dem. Med Rut-avdraget får man ner arbetskostnaden med flera tusentals kronor. Och många städbolag ser till att dra av det åt en, så att man inte behöver ordna med byråkratin och ansöka hos skatteverket om en skattereduktion på som mest 50.000 kronor per person och per år. Är man då många över 18 år som berörs av de fönsterputsen och som betalar för den, får var och en göra Rut-avdraget.

Man kan få mer än putsade fönster

Det går ju också att få mer än rena fönster. De flesta städbolag är ju vana vid städning och kan därför även erbjuda hemstädning och kanske till och med flyttstädning när det är dags för en flytt. Många erbjuder även storstädning som liknar en flyttstädning men som inte är lika omfattande. En flyttstädning har ju krav på sig att vara så stor att allt är rengkort mellan golv och tak. Men innan man ska flytta vill man kanske ha en fin och ren bostad. Många städbolag är också duktiga på golvvård, så det kan man alltid fråga om städbolag kan. Att rengöra golv och mattor själv kan vara svårt om man inte har den rätta erfarenheten.

Finns städfirma i Dalarna som erbjuder all slags städning som man som företag eller privatperson kan behöva. Läs mer om fönsterputs i Borlänge, Falun, Ludvika, Avest, Norberg, Fagersta, Hedemora och Säter på: https://www.fönsterputssödradalarna.se.

Alltid miljövänlig hemstädning, eller hur?

2 dec 2019

Det är mycket numera med miljön, Greta Thunberg åker till USA, och fortsätter sina "Fridays for future" och demonstrerar tillsammans med amerikanska ungdomar utanför FN:s byggnad. Vi andra drabbas (inte alla dock) av klimatångest och börjar undra om vi verkligen ska flyga, äta kött, eller köra bil med bensin. Och så ska vi använda miljövänliga produkter, och enbart handla sådana varor, eller hur? Så blir det ofta när vi ska välja städvaror, eller hur?

Det är inte särskilt svårt att handla miljövänligt, om man vill det. Det är ungefär som när man vill handla mat, utan en massa tillsatser. Den som har följt med i olika trender, särskilt under 2007 och 2008, kanske hörde talas om Mats-Eric Nilsson som skrev en bok; "Hemliga kocken" och senare "Äkta vara". Vill man äta smart, utan en massa konstiga tillsatser, kemiska ingredienser och liknande, bör man läsa på matvarornas förpackningar om vilka ingredienser som maten innehåller. Är listan lång, bör man inte välja den. Den långa listan innebär nämligen att där, finns en massa konstigt innehåll.

Välj rengöringsmedel med kort innehållslista

På samma sätt bör man välja rengöringsmedel. Ju längre innehållslista på rengöringsmedlet, desto sämre innehåll för miljön. Den långa innehållslistan innebär att man har tillsatt en massa kemiska ingredienser som verkligen inte bör hällas ut i avloppet när man gör sig av med smutsvattnet. Hittills har vi upptäckt att den kortaste innehållslista som de olika rengöringsmedlen har, är Grummes gröna såpa. Den innehåller två ingredienser. Det samma gäller även Grummes diskmedel. Men meningen är inte att man ska följa endast ett råd, meningen är att man själv ska tänka kritiskt, läsa innehållsförteckningen så att man vet vad rengöringsmedlet innehåller, och tänka; är det här något som hör hemma i en vanlig sjö? Vet man inte vad de olika beteckningarna innehåller, kan man alltid googla det. Förmodligen har någon annan också funderat över samma sak och har svaret på internet.

Om man anlitar hemstädning

Hur ska man göra om man anlitar någon annan som kommer och städar hemma hos en? Kan man lita på att även städfirman städar på ett bra sätt för miljön? Det bästa är att alltid fråga städfirman om de städar på ett miljövänligt sätt. Är de miljömedvetna brukar det framgå på deras presentation på deras hemsida. Är man själv en medveten person och vill endast anlita miljövänliga produkter bör man alltid fråga dem som man anlitar för sin hemstädning om deras syn på miljön. Här kan du läsa om ett städbolag som använder miljövänliga produkter när de städar: https://www.hemstädningkristianstad.se.

← Äldre inlägg