Städa miljövänligt

Allt fler anlitar hemstädning

När det kommer till hemstädning är det allt fler som anlitar den tjänsten. Det är inte så konstigt att vi alltmer blir medvetna om att det är slöseri med vår tid och energi att inte ägna vår tid till det som egentligen är viktigt i våra liv; vår familj och våra barn. Arbetar båda föräldrarna hel- eller deltid, hinner man sällan mer med det mest nödvändiga under vardagarna; arbeta, hämta och lämna barn på skola och dagis. Däremellan ska man hinna köpa och laga mat, läsa läxor med barnen, natta och läsa godnattsaga. På eftermiddagarna ska de kanske på nån fritidsverksamhet och då ska det skjutsas och köras. Sedan när helgen kommer är både föräldrar och barn helt slutkörda. Då kanske man vill gå på något museum, barnen ska ju bli kulturella, eller så är det sport som gäller. När ska man hinna städa?

Hemstädning som tjänst har vuxit mest bland RUT

I Göteborg är det allt fler som har insett att de vinner tid på att anlita en hemstädning som dessutom inte kostar skjortan. Inom de tjänster som ingår i RUT-avdraget är det hemstädning som har vuxit mest. Totalt sett när det kommer till RUT-avdragen har så många som 155.971.326 tjänster anlitats bara under det första kvartalet i år, för 343.136.917 kronor och då ingår hela Västra Götalands län. Där har efterfrågan på RUT-tjänster ökat med 109 procent och hemstädningen har stått för den största ökningen skriver abouttime.se, som uppger att de baserar sina siffror på fakta från Skatteverket.    

Inte alltid lägsta pris som är bäst

När man väljer leverantör av hemstädning, rekommenderar vi att inte blint endast titta till lägsta pris. Det är även viktigt att ha en realistisk bild av hur det är att driva ett städföretag. Baserat på hur de är att leva och bo i Sverige, att få en skälig lön, sjukpenning när man är sjuk, få pension när man är gammal och så vidare, måste man inse att det kostar att få en tjänst med kvalitet och som de som städar får en lön som de kan leva på, är det till exempel viktigare att det är ett juste företag. Då gäller det att kontrollera att företaget betalar skatt, att städarna är anslutna till kollektivavtal och har möjlighet att låta en och samma person komma hem till dig och lära känna dig som kund. Då slipper du förklara om och om igen hur du önskar ha det i ditt eget hem.

4 May 2018