Städa miljövänligt

Anlita en städfirma som städar miljövänligt

Anlitar du en städfirma i Stockholm för din hemstädning? Förra året var det just hemstädning som växte störst, och Stockholm var den ort med flest städfirmor som erbjöd hemstädning för stressade eller städbehövande stockholmare. Eftersom det har blivit så pass vanligt att anlita en städfirma för hemstädningen anser vi att det är mycket viktigt att de alla ser till att enbart använda miljövänliga rengöringsmedel.

Ju längre innnehållslista desto sämre för miljön

Det är med rengöringsmedel som med livsmedel – ju längre innehållslistan är, desto sämre är det för miljön. Så nästa gång som du köper renögringsmedel, läs helst på innehållslistan innan du köper den. Här rekommenderar vi endast grön såpa som regöringsmedel. Den är hur effektiv som helst. Rätt använd kan du rengöra i princip vad som helst. Du slipper få irriterae lungor och händer om du enbart använder såpa som rengöringsmedel. Vissa tror att man måste använda starka kemikalier för att det ska blir riktigt rent, men det stämmer inte. Det är enbart vad som sägs i reklamen och tillverkarna vill få oss att tro så.

Några farliga kemikalier som brukar ingå i vanligt rengöringsmedel

2-butoxietanol – Denna starka kemikalie kan ge allt från andningssvårigheter till lågt blodtryck hos människan. Bör absolut inte användas.

Ammoniak. Finns i de flesta rengöringsmedel, särskilt som betonar att de tar bort fläckar – Denna starka kemikalie kan ge allt från kraftiga besvär i luftvägarna till irriterade gon. I koncentrerad lösning är den starkt frätande på våra slemhinnor.

Kaustik soda innehåller bland annat lut, natronlut eller natriumhydroxid – Denna starka kemikalie är frätande på hud och ögon.

Klorin och annat blekmedel som innehåller hypoklorit – Denna starka kemikalie ger ett kraftigt retande på andningsvägarna.

Avkalkningsmedel och vissa toalettrengöringsmedel, eller sura lösningar som ättika (24%) – Kan ge brännande känsla på händerna och inget man ska få i sig.

Grön såpa från Grumme 

Man kan mycket väl endast använda grön såpa från Grumme till all städninge hemma. Har du en smutsig ugn? Så här får du den skinande ren med grön såpa:

Smörj hela ugnen med outspädd grön såpa. Sätt ugnen på 50-100 grader och låt den värmas under 10-15 minuter. Låt den svalna. Torka sedan hela ugnen med en rengörinsgtrasa.

Anlita städfirma som endast använder miljövänliga rengöringsmedel

När du ska anlita en städfirma anser vi att man endast ska anlita en städfirma som enbart använder sig av miljövänliga rengöringsmedel. Vissa har inga egna rengöringsmedel, utan använder sig av det som du har hemma själv. Då kan du själv bestämma vad du har hemma och vad de ska använda sig av, som till exempel denna städfirma i Stockhom: www.städfirmakungsholmen.se

28 Oct 2018