Städa miljövänligt

Att tänka på när man anlitar städhjälp

Det har blivit allt vanligare att folk tar hjälp med städningen hemma. Vissa mer regelbundet och andra lite då och då. Men hur ska man tänka då man ska anlita städhjälp och vad kostar det?

Allt fler har insett fördelarna med att ta hjälp med städningen. Inte sällan är det just det som får vardagspusslet att gå ihop. I stället kan man lägga tiden på att göra något kul med barnen eller att träffa vänner. Just att det har blivit så vanligt har gjort att det finns många fler städföretag att välja mellan, och det till konkurrenskraftiga priser. Dessutom kan man som privatperson via rut-avdraget, dra av en del av arbetskostnaden för städningen.

Vad kostar en städning?

För att ta reda på hur mycket det kostar att anlita städhjälp kan man begära in offerter från ett par olika städföretag. Men först bör man fundera på hur ofta man vill ha städat. Behöver man en vanlig veckostädning eller räcker det med en gång i månaden? Eller kanske en höst- eller vårstädning? Många städföretag har också tilläggstjänster som exempelvis tvätt och strykning, städning av kyl och frys, gräsklippning med mera, som man kan beställa.

För att kunna göra en bedömning och upprätta ett kostnadsförslag kommer många städföretag på hembesök. Då har man ett ypperligt tillfälle att också själv ställa frågor och känna efter om städföretaget ger ett bra intryck. Att släppa in en främmande person i sitt hem kan kännas märkligt, men det är lättare om man känner förtroende för personen. Forsätt läsa mer på denna hemsida: städfirmaigöteborg.se

2 Feb 2021