Städa miljövänligt

Dessa rengöringsmedel är miljövänliga

Är det inte dags nu att vi alla blir och handlar mer miljövänligt, eller hur? En och annan har skänkt miljön en tanke denna varma sommar, som har slagit 260 år gamla rekord. Vi har sett skogsbränder som knappt har gått att släcka. Vi har en helt annan hetta i Sverige än vad vi är vana vid. Gott så, vi kanske borde tänka på att spara på resurserna och att använda sådant som är så skonsamt mot miljön som det bara går. Vattnen blir sura av försurande medel som vi slänger i avloppsvattnet. Då tänker vi att det är viktigt att bara använda bra rengöringsmedel som vi använder när vi städar, eller hur? Därför tipsar vi här om bra och miljövänliga rengöringsmedel.

rengöringsmedel

Titta på innehållsdeklarationerna

När du köper rengöringsmedel, titta gärna på innehållsdeklarationerna. Här gäller samma princip som när vi tittar eftere innehållet i maten; ju längre och krångligare innehållsdeklarering, desto sämre. Såpa, vanlig såpa är bland det mest miljövänliga du kan tänka dig. Jämför innehållsdeklarationen med den som något starkt medel har, så ser du skillnaden. Använd därför gärna såpa till så mycket som möjligt; kaklet, toaletten, spisen, och så vidare.

Användningsområden med såpa

Många tror att såpa inte är så effektivt, men det är fel. Vi har tyvärr gått på reklamen för starka rengörngsmedel. Ta en sådan sak som en smutsig ugn. Den kan du få ren med såpa. Smörj in hela ugnen med koncentrerad såpa. Värm den på 100 grader i 15-20 minuter. Låt ugnen sedan svalna. Torka sedan ugnen ren efter det.

Rengöra mikrovågsugnen med citron och vatten

Ställ en skål med vatten och citron och kör på full effekt på några minuter. Torka sedan hela mikrovågsugnen rent med en trasa. I övrigt kan du använda diskmedel till många saker; fettfläckar på tapeter, fettfläckar på kläder, och alla ytor i köket.

Anlita en städfirma i Uppsala

Bor du i Uppsala? Tycker du också att det är sisofys-arbete att städa? Sisofys, var en gud i grekisk myt som försökte samla alla vetekorn, men som inte visste att den gud som hade gett honom uppdraget gick ut på nätterna när han sov, och strödde nya. Stackars sisofys skulle aldrig ha blivit klar, om han inte hade fått hjälp av korparna att få upp alla vetekorn. Att städa, kan kännas som en arbetsuppgift som aldrig tar slut – därav liknelsen med sisofys. Läs mer här om städbolag som du kan anlita för hemstädning i Uppsala.

8 Aug 2018