Städa miljövänligt

Detta krävs av ett städföretag

Har du någon gång anlitat ett städföretag som kommit hem till dig och städat? Kanske du har anlitat en flyttstädning? Då vet du att det är en otrolig hjälp som man får när ett företag kommer hem till en och städar. Många av dem är väldigt trevliga och tillmötesgående som lyssnar på hur man vill ha det och som kan omsätta det i praktiken. Man kan tycka att det inte är så svårt att städa. Det är sant att det inte krävs någon formell utbildning att städa, däremot får alla som arbetar på en städfirma utbildning av företaget, när det kommer till vilka rengöringsmedel som man ska använda och vilka redskap som passar bäst till olika städuppgifter man har.

Här kan man inte kräva kompetens i form av utbildning eller certifieringar, ändå är det viktiga personer som kommer hem till en och städar hemma hos en. De ska röja runt bland ens personliga och privata tillhörigheter. Vad är då viktigt när man väljer hemstädningsföretag? Här finns ändå vissa kriterier som vi gärna framhåller och som man som konsument kan ta till oss.

1. Offert och referenser

När man frågar efter offert och referenser är det minsta man kan förvänta sig att de är kostnadsfria. Helst ska företaget komma hem till en för att kunna ge en så detaljerad offert som det bara är möjligt. Sedan ska de ha referenser som vittnar om att företaget är pålitligt, att de som kommer hem är ansvarsfulla och noggranna. Just nogrannhet är bland det viktigaste när det kommer till städning, liksom i hantverksyrken. Får man någon som inte tycker det är så viktigt att det är väl städat när man går från en kund, är det inte något bra företag att anlita. Då är det dags att leta efter någon annan.

2. Miljöcertifiering

Man kan välja (frivillligt) att arbeta efter ISO 14001. Det innebär att företaget har sett över sitt arbetssätt och anpassat det efter miljövänlighet och att deras rengöringsmedel och redskap är miljövänliga.

3. Kvalitetscertifiering

Företaget kan även ansluta sitt företag till ett kvalitetssystem som heter ISO 9001:2000, vilket innebär att deras tjänster ska hålla en hög kvalitet och att de arbetar efter ett särskilt kvalificeringssystem. Detta är absolut frivilligt, men ett gott tecken på att företaget är seriöst och noga med att göra städningen på ett sätt som gör kunderna nöjda.

4. Nöjd-kund-garanti

Om företaget har en nöjd-kund-garanti kan man vara helt säker på att de gör sitt yttersta för att deras tjänster ska vara så pass bra att kunderna blir nöjda. Läs mer om ett sådant företag som arbetar med hemstädning i Gävle.

24 Jun 2018