Städa miljövänligt

Enda sättet att städa miljövänligt

Det finns egentligen bara ett sätt som man kan städa på ett miljövänligt sätt. Antingen lämnar du bort dammsugaren och väljer att inte ens använda el, men ser du till att endast använda el från någon förnybar källa, som till exempel om du har solpaneler på din villa och får din elektricitet därifrån, finns det ingen orsak till att inte använda elen till en dammsugare så att du kan dammsuga hemma.

Använd miljövänliga produkter när du rengör

När du ska köpa rengöringsmedel bör du läsa på innehållsförpackningen. Ju längre den listan är, desto sämre är den för miljön. Några av de rengöringsmedel som miljövänliga är Grummes rengöringsmedel och diskmedel. Det företaget har satsat på att tillverka rengöringsmedel som är miljövänliga och har lyckats med det. Så om du tittar på deras innehållsförteckning ser du att de anger endast: Aqua, Potassium Tallate, Potassium Carbonate, Sodium Sulfate, Parfum, Color. Det kommer man fram till med hjälp av en enkel googling. Gissa om det finns en offentlig innehållsförteckning på Vim, på Google? Så, de flesta kan dra slutsatsen att rengöringsmedel som inte vill visa sin innehållsförteckning frivilligt, innehåller en del tillsatser som kanske inte är så miljövänliga.

Särskilt viktigt använda miljövänligt när man flyttstädar

Att enbart använda miljövänliga rengöringsmedel är viktigt när man flyttstädar eftersom man inte vet hur de som ska flytta in, om de har allergier eller liknande. Använder man då miljövänliga rengöringsmedel då vet man att de som flyttar in, inte får astmaanfall eller liknande, och är det till exempel barn som ska flytta in, då vet man att det inte är något rengöringsmedel som kan skada dem. Det som är bra med miljövänliga rengöringsmedel är att de inte bara är skonsamma mot miljön utan även skonsamma mot människor. Det gör att man alltid kan vara säker på att använder men miljövänliga rengöringsmedel så behöver man inte bekymra sig för att någon människa tar skada av dem.

Ska du flytta i Västerås?

Bor du i Västeås och behöver anlita en städfirma som kan komma ut och flyttstäda åt dig? Om du inte redan nu känner till någon flyttfirma som kan komma ut och göra det, kan du googla "flyttstädning Västerås". Då bör du få flera förslag på flyttfirmor som har angett att de erbjuder flyttstädning och som arbetar i Västerås. Sedan kan du ta kontakt och be om offert och referenser. Välj inte bara de  som är billigast, eftersom billigast inte är bäst. Du vill ju inte åka ut och städa efter att de har flyttstädat, eller hur?

19 Mar 2019