Städa miljövänligt

Ett rörigt hem gör att vi känner oss mer stressade

Vill ni också få mer tid till annat? Slippa bråka om vems tur det är att städa badrummet? Ett stökigt hem gör också att vi känner oss mer stressade. Anlita en städfirma och slipp stressen.

Att även själv försöka hålla lite ordning och plocka undan saker som ligger framme ökar trivseln och stressen släpper. Lägg smutsiga kläder i tvättkorgen och häng in andra kläder i garderoben. Plocka in disken i diskmaskinen och låt den inte samlas i diskhon eller diska den med en gång. Att diska undan samtidigt som man lagar mat underlättar mycket. Då samlas det aldrig ett berg av disk. Ha också som vana att snabbt spraya och städa av tvättstället från tandkrämsrester och annat ett par gånger i veckan. Då hinner man aldrig uppleva att det blir så där jättesmutsigt.

Lägg fem minuter om dagen på städning

Att försöka plocka undan och småstäda fem minuter om dagen gör att veckostädningen sen går som en dans. Det tar inte emot lika mycket att städa och det går betydligt snabbare. Vill man spara ännu mer tid anlitar man en städfirma specialiserad på hemstädning i exempelvis Malmö. Att även plocka undan innan städfirman kommer gör att man sparar pengar då det blir enklare och går fortare för städfirman att städa. Ibland vet man helt enkelt inte hur man ska städa ett hem och då kan man låta en städfirma göra det och samtidigt lära sig hur man gör genom att studera dem. Men har man inte tid att själv städa så som man vill ha det hemma ska man absolut anlita en städfirma. Idag har man dessutom möjlighet att utnyttja det så kallade RUT-avdraget på arbetskostnaden så det behöver inte bli så dyrt.

Utöka städningen efter hand

Innan man anlitar en städfirma kan det vara bra att ta in offerter från ett par olika företag för att sen jämföra priser. Ofta prenumererar man sedan på städtjänsten och man bestämmer själv hur ofta man vill ha städat. Är man osäker kan man börja med att be dem komma exempelvis varannan vecka och sen försöka städa själv däremellan. Märker man att det inte räcker och att man själv inte hinner med är det enkelt att utöka tjänsten och be dem komma oftare. Samma sak med de olika extratjänster som man oftast kan lägga till som exempelvis rengöring av kyl och frys, fönsterputsning, i- och urplockning av diskmaskin, tvätt etc.

27 May 2020