Städa miljövänligt

Flyttstädning när den behövs som mest

Att flytta är ett stort projekt som tar både tid och kraft, och att städa efter flytten kan göra hela processen mer utmattande. Därför är det alltid bra att anlita professionell städhjälp.

Flyttstädning erbjuds oftast av städföretag som även erbjuder hemstädning, storstädning och andra typer av tjänster inom samma nisch. Att anlita en professionell städare inför din flytt kan vara guld värt. Först och främst så slipper du att oroa dig över att hinna med hela rengöringsprocessen. En annan fördel är att en professionell städare förmodligen kommer att städa din gamla lägenhet bättre än dig, främst på grund av sin erfarenhet inom området. Tänk dig så härligt det hade varit att lugnt kunna lämna över nycklarna till din gamla lägenhet, blicka framåt och vara säker på att städningen är i goda händer.

Vanliga städmoment vid en flyttstädning

En flyttstädning kan innehålla lite olika moment, bland annat beroende på bostadens skick. De flesta städföretag har färdiga städpaket när det kommer till dessa typer av tjänster. Vanligtvis så ingår grundlig rengöring av badrum, vitvaror och väggar. Fönstren putsas. Väggar, garderober och spis rengörs också. Majoriteten av företagen inkluderar rengöringsmedel och verktyg i själva paketpriset. En del kan dock begära att du köper in något medel åt dem innan de anländer.

Om ett städmoment inte är inkluderat i ett förutbestämt paket så kan du alltid efterfråga det. Städföretag är kända för sin flexibilitet och sina skräddarsydda lösningar; se bara till att noggrant förklara vad du behöver och att vara ute i god tid. Låt oss säga att du har valt ett städföretag, flyttdatum är fastställt och den sista återstående frågan är priset. Vad kommer städningen att kosta dig? Svaret finns under nästa rubrik, så läs gärna vidare.

Vad kostar en flyttstädning?

En flyttstädning kan kosta lite olika beroende på företag, bostadsyta och vilka moment som inkluderas i tjänsten. Det finns också en smärre prisskillnad olika städer emellan. Huvudstaden Stockholm tenderar att vara lite dyrare jämfört med mindre svenska städer. En del företag tar betalt per timme medan andra räknar efter bostadens yta. Det finns inget rätt och fel sätt när det kommer till prissättning. Det viktigaste är att fråga efter en offert innan du skriver på ett kontrakt för flyttstädning. Titta igenom offerten ordentligt och kontrollera att alla önskade städtjänster är inkluderade. Var noga med att se så att slutkostnaden är beräknad på rätt sätt och ifall alla rengöringsmedel och redskap ingår i priset.

19 Jul 2020