Städa miljövänligt

Intresserad av hemstädning – välj företag med omsorg

En familj i dagens läge har ofta mindre tid än vad en familj av motsvarande storlek hade för några år sedan och detta beroende på att vi idag jobbar lite mer oregelbundet samt att vi även har en förmåga att ta oss vatten över våra huvuden. Det vill säga; schemat för en  familj kan vara så extremt späckat att varje minut är fullbokad och där allt ifrån träning, matlagning, städning, skjuts, handling av matvaror, fester, middagar, vänner och pendling till- och från jobbet ska hinnas med.

Omöjligt? Nej, men det behövs ofta extern hjälp och där många familjer anlitar exempelvis en städfirma för regelbunden hemstädning. Detta är också något som rekommenderas – men vi gör det med en viss brasklapp inkluderad: välj ditt städföretag med omsorg.

Det många glömmer är nämligen ett nyckelord i form av detta: trivsel. Du kommer att ha en för dig okänd person i ditt hus och det är dels viktigt att du trivs med denne och att du dels också så småningom trivs med personen i fråga. Felet många gör är att man söker efter ett lågt pris och att man tummar på sin egen säkerhet och trygghet i och med detta.

Träffa din städfirma innan du skriver kontrakt

Vi kan här – som exempel på detta - säga att du bor i Västerås och är i behov av hemstädning och där du väljer ett företag enbart med prislappen – en låg sådan – som enda komponent. Det vill säga, du kontaktar flertalet städföretag i Västerås och du väljer därefter den absolut billigaste – något som innebär en risk och där du löper stor risk att dels drabbas av fuskjobb – städaren städar slarvigt, han kanske inte dyker upp eller kommer för sent och går för tidigt i förhållande till det ni kommit överens om – och dels också stölder. Tillfället gör tyvärr tjuven och det är en uppenbar risk vid hemstädning.

Märk väl här; vi säger inte att en billig städfirma – i Västerås eller någon annanstans – är synonymt med sämre jobb; vi säger bara att riskerna ökar i samband med detta och att det är viktigt att du inte bara kontaktar flera städföretag enbart för priset. Det är även viktigt att du fysiskt träffar dessa och skaffar dig en bättre bild – gärna genom ett besök där du även få en chans att träffa personalen.

Läs mer här: www.hemstädning-västerås.se.

 

10 Jan 2017