Städa miljövänligt

Kan städning i Nacka hjälpa min familj i vardagen?

Bor man i Stockholm eller i närheten av denna stad som i exempelvis Nacka så vet man att saker och ting inte sker per automatik som det gör i mindre städer. Det är just avstånden som gör att det så kallade livspusslet kan komma att bli svårare att få ihop eller till och med sakna viktiga bitar. Säg att vi tar en familj i Nacka som exempel – en familj där de båda vuxna arbetar inne i själva Stokcholm och där man har två små barn som har sin förskola i Nacka. Hur löser de en situation där man ska till sig till och från Nacka samtidigt som barnen ska hämtas och där saker som middag, städning och annat också måste skötas?

Gräla inte om vem som ska städa

Ja, här ser man faktiskt att detta kan bli väldigt svårt och om det nu ändå går att lösa så skapar detta en slags friktion mellan familjemedlemmarna och då främst mellan de vuxna. Det är sådant här som kan leda till skilsmässor – att båda parterna vill så mycket men har så lite tid att genomföra det och därför tar ut sin frustration på varandra. En så liten sak som städning där i huset i Nacka kan alltså vara en avgörande faktor till varför en skilsmässa uppstår – naturligtvis som en i mängden, men även här handlar det om många bäckar små.

Familjen i Nacka får alltså slita för att få sina liv att fungera – men finns det några alternativ för att ytterligare få det mindre friktionsfritt? Ja, här ser man faktikst att det under senare år växt fram en marknad inom städning som underlättar vardagen för stressade familjer. Just städning kan vara det som verkligen hjälper denna familj i Nacka som vi hade som exempel – att de båda vuxna i lugn och ro kan ta sig till och från jobbet, hämta barnen, laga middag och sedan ha tid att umgås – ja, det är ju det som livet handlar om. Att leja ut sin städning kan alltså vara en investering i sig själv och sin familj snarare än en utgift till de som sköter denna städning.

Är det dyrt att anlita städning i Nacka?

Det är heller ingen större kostnad att anlita ett företag för städning – inte numera åtminstone. Det här handlar om att man numera som privatperson kan använda sig av det så kallade Rut-avdraget vilket innebär att man kan dra av denna städning som en hushållsnära tjänst i sin deklaration och därefter få pengar tillbaka på skatten. Denna familj i Nacka kan ju alltså använda detta Rut-avdrag och sedan få tillbaka en del av den summa man lagt på städning vid midsommar då skatten kommer tillbaka. Dock ska man här veta att just Rut-avdraget är något som städnigt utreds och som delat folk i två olika läger. Antingen är man för- eller emot men om man fråga denna familj i Nacka så har vi nog svaret ganska klart. De skulle nog inte se att rut-avdraget försvann då denna städning påverkar deras vardag och liv. Läs mer här om städning i Nacka: städningnacka.nu.

12 Jan 2018