Städa miljövänligt

Köp rent hus med städfirma

Du som har sett en professionell städare putsa fönster behöver nog inte fundera särskilt länge på om proffshjälpen är mer effektiv än dina egna händer!

När du ska flyttstäda är det lätt att upptäcka smuts som du aldrig sett medan du bodde i ditt gamla hem. Ett hus eller en lägenhet utan möbler, textilier och annat bohag ser avslöjande naket ut. När gardinerna plockats ner blir det tydligt hur svårt det är att putsa alla de där fönsterna. När mattan i vardagsrummet rullas ihop och bärs ut kommer den där retliga fläcken på golvet fram som du aldrig fått bort.

Även om du flyttat flera gånger tidigare är det lätt att bli överraskad över hur mycket tid en flyttstädning tar. Den ska godkännas av andra än dig själv och kraven på “tillräckligt rent” är förstås en smaksak. Du kan räkna med att den som ska godkänna din städning kommer att ha högre krav än vad du själv har.

För att tjäna tid, och i förlängningen kanske också pengar, är det klokt att anlita ett städföretag. När du köper städhjälp kommer profesionella städare hem till dig. De har verktyg och en städteknik som du själv knappast har en chans att mäta dig med.

Välj en miljövänlig städfirma

Den största fördelen med att köpa städhjälp vid en flytt är kanske ändå att slippa oroa sig. Skulle du, eller den som ska godkänna städningen efter dig, vara missnöjd med städföretagets jobb så får de helt enkelt komma tillbaka och göra om arbetet. De flesta företag erbjuder sådana garantier i priset.

Det kan vara klokt att lägga lite omsorg kring valet av städfirma. Du ska självklart försäkra dig om att den städfirma du anlitar kan ge dig som kund en nöjd-garanti och att de tänker på miljön i sitt arbete!

Fråga gärna runt bland vänner och bekanta om de erfarenhet av någon städfirma som de kan tipsa om.

Paketlösning

I Stockholm finns en rad olika flyttfirmor att välja bland. Vet du redan på förhand att du vill ha flyttstädning så kolla med flyttfirman om de också kan ta hand om den. Det kan vara smidigt att ha en firma som sköter hela paketet åt dig - flytt och städning.

Om du inte vill bestämma dig på en gång så ta en offert på städtjänsten från flyttfirman och jämför priset med ett renodlat städbolag. Det kan löna sig att jämför priser i förväg. Den tid det tar har du ofta igen i plånboken sen.

14 Jul 2016