Städa miljövänligt

När man vill få rena fönster igen

Det är lätt att få smutsiga fönster, snabbar än vad man tror. Det är mycket avgaser från bilarna, smuts från fabriker och utsläpp som för med sig smutsigt regn som hamnar på fönster när det regnar. Sedan blir det smutsigt inomhus om man inte har städat på ett tag. Det samlas lätt damm som fastnar på alla TV-skärmar, datorskärmar, på golvet och alla ställen inne om man inte dammsuger och torkar rent på alla ytor inomhus.

Då kan man behöva få en riktig storstädning, som en fin start på det nya året. Tänk dig att komma hem från jobbet så har en städfirma både putsat fönster, men också städat resten av hemmet, slängt alla sopor och tagit hand om golvet åt en. Vilken lycka, vem vill inte vara med om det?

Lättare gjort än sagt få rena fönster

Det är ju tur att det är fullt möjligt att få till det, fastän man själv har mycket att göra. Det går att anlita en städfirma som erbjuder fönsterputs och det kostar inte skjortan att anlita dem. Med Rut-avdraget får man ner arbetskostnaden med flera tusentals kronor. Och många städbolag ser till att dra av det åt en, så att man inte behöver ordna med byråkratin och ansöka hos skatteverket om en skattereduktion på som mest 50.000 kronor per person och per år. Är man då många över 18 år som berörs av de fönsterputsen och som betalar för den, får var och en göra Rut-avdraget.

Man kan få mer än putsade fönster

Det går ju också att få mer än rena fönster. De flesta städbolag är ju vana vid städning och kan därför även erbjuda hemstädning och kanske till och med flyttstädning när det är dags för en flytt. Många erbjuder även storstädning som liknar en flyttstädning men som inte är lika omfattande. En flyttstädning har ju krav på sig att vara så stor att allt är rengkort mellan golv och tak. Men innan man ska flytta vill man kanske ha en fin och ren bostad. Många städbolag är också duktiga på golvvård, så det kan man alltid fråga om städbolag kan. Att rengöra golv och mattor själv kan vara svårt om man inte har den rätta erfarenheten.

Finns städfirma i Dalarna som erbjuder all slags städning som man som företag eller privatperson kan behöva. Läs mer om fönsterputs i Borlänge, Falun, Ludvika, Avest, Norberg, Fagersta, Hedemora och Säter på: https://www.fönsterputssödradalarna.se.

29 Jan 2020