Städa miljövänligt

Rena rum ger plats för kreativitet

Är skrivborden på ditt jobb röriga? Ett stökigt kontor behöver inte betyda att ditt jobb är en arbetsplats i kaos. Ett stökigt kontor i slutet av en arbetsdag kan betyda att det här är en plats där det samlas många kreativa hjärnor. Låt det vara så! Låt kreativiteten blomma!

Tyvärr tar den ofta slut om en del av energin alltid ska läggas på städning varje vardag. På jobbet vill vi vara yrkesmänniskor, inte något annat. Genom att köpa professionell kontorsstädning så får dina anställda lägga sin tid på idéer som ger nya intäkter till ditt företag.

Kontorsstädningen en del av framgången

I förlängningen kan hjälp med ordning och reda, trivselfrågorna, spela en stor roll i ett företag. Tänkt dig själv vilken skillnad det är att laga mat hemma om du slipper disken sen! Har du och din partner bestämt att en av er sköter maten, den andra disken - då blir matlagningen roligare för du vet att du kommer gå snabbare i mål och kan ta ut svängarna mer. Din energi kommer att räcka.

Det kan vara hämmande för ett arbetslag att komma med en sista idé i slutet av dagen om man vet att det blir stress med städningen om “vi inte drar strecket” för nya idéer i god tid. Man ska ju hinna plocka undan också innan man går hem. I slutänden skulle det kanske visa sig att det var just den idé som aldrig sas som verkligen behövdes!

Våga testa städhjälp för att utvecklas

På mindre företag kan det vara svårt att våga köpa kontorsstädning, om det är ditt eget företag är du kanske rädd för höga kostnader. Men våga i alla fall testa under en period. I dag finns en lång rad städföretag som är bra på kontorsstädning. Fråga efter offert, välj ett städföretag som du tror passar dig och ditt företag och sen förklarar du att du vill testa ett par månader.

Under den här tiden kommer du se om kontorsstädning gör någon skillnad på ditt företag. Kanske kommer du att bli förvånad över hur stor förändring den faktiskt gör.

Städning, disk och kylskåpsrensning är ofta roten till småbråk på arbetsplatser. Det här är frågor där det är oklart var gränserna går. Klart det blir bråk om odiskade koppar då!

Det finns helt enkelt ingen självklar kultur för “hur städat vi ska ha på jobbet”. När personalen själv ska sätta de gränserna blir det svårt. Olika behov, tycke och smak krockar lätt. Därför är det bra att tänka med kontorsstädet på samma sätt som resten av företaget - låt proffs sköta den!

22 Jul 2016