Städa miljövänligt

Så kan barnfamiljer i Stockholm få städhjälp

Alla som har levt nära en barnfamilj eller som är en barnfamilj (eller har varit en sådan) vet att föräldrar inte får mycket nattsömn (ingen sömn på dagarna heller). Det vet att barnfamiljer har mest att göra  så gott som dygnets alla timmar.  En del föräldrar kan knappast äta ifred, ibland får man knappt gå på toaletten själv. Barnen undrar vart mamma har tagit vägen, och vill absolut vara med på toaletten. Annars äter de upp tidningen, eller pillar på datorn och raderar viktiga mejl (eller något annat som de inte ska göra). De som har varit en barnfamilj vet att det går snabbt – och plötsligt barnen stora, men innan dess, är det hektiskt.

Många barnfamiljer ska få ihop ganska stora projekt varje dag; klä på barnen, få dem att äta frukost, skjutsa dem till dagis och skola, klä på sig själva, äta själv frukost, hasta iväg till arbetet, gå och hämta hem barn från skola eller dagis, handla mat, laga mat. Natt barn, hinna prata med sin partner och vara romantisk. Sedan är det bara att lägga sig och så upprepas allt en gång till, och en gång till – tills åren har gått och barnen är stora. Innan det har hänt, ska man ta hand om sin bostad; städa, tvätta, handla mat, laga mat, arbeta och så vidare.

Rut-avdragen har gjort det äntligen möjligt för barnfamiljer och alla andra att få hjälp med att städa sin bostad. Vad kan vara bättre än att få sitt hem städat av ett välkänt bostadsföretag? De vet vad som krävs för att få sitt hem städat. Här slår vi ett slag för att använda miljövänliga rengöringsmedel och att slösa så lite som möjligt som dränerar jordens resurser. Vad är så miljövänlig hemstädning?

Microdukar

Med rätt sorts microdukar kan man få vilken skärm som helst ren igen. Sedan när TV:n och datorskärmar är rena kan man använda dem och lite vatten, och diskmedel för att ta bort damm på fönsterbrädor, på hyllor, prydnadssaker, bord, möbler och så vidare. Sedan lägger man dem bara i tvättmaskinen med annan tvätt så kan man använda dem nästa gång man ska städa.

Mopp, hink och såpa

Med en vanlig mopp, en hink med vatten och miljövänlig såpa kan man få golven riktigt rena. Man måste inte dammsuga. Tvärtom. En dammsugare ser bara till att de större dammpartiklarna sugs in i dammsugaren, medan de mindre dammpartiklarna blåser ur dammsugaren.

Diskmedel

Vanligt, miljövänligt diskmedel räcker långt eftersom det tar bort fett och avlägsnar fettfläckar. Kan användas till de flesta smutsfläckarna. Passar bra till kökets alla bänkar; disk- och arbetsbänk, köksskåp, luckor och köksfläkten.

Scotchbrite svampar

Har man större fläckar som inte vill ge med sig kan man alltid använda Scotchbrite svampar som tar bort de allra flesta fläckar som kan komma från flottiga små fingrar på dörrar och fönster.

31 May 2018