Städa miljövänligt

Så väljer du rätt leverantör av flyttstädning

När du ska flytta från ett hem till ett annat är det flera saker som är viktiga att tänka på. Ett av dem är förstås att boka flyttstädning. Här kommer en checklista för dig som funderar på hur du ska välja rätt leverantör.

  1. Kolla att städfirman som ska leverera städtjänster är seriös. De är de flesta städfirmor. Men genom att göra några enkla sökningar på nätet brukar du kunna få en hyfsat bra bild. Kom ihåg att ta den information du hittar med en nypa salt. Det kan naturligtvis vara så att städföretaget bett kompisar skriva positiva recensioner. Eller så råkar du hitta en text som en sur konkurrent har skrivit för att göra ner på den städfirma du är intresserad av. Men om du hittar en städfirma med en helt okej hemsida som känns seriös och du inte finner tydligt negativa varningssignaler så har du i alla fall gjort dig själv en tjänst. Det är trist att hitta sådant i efterhand, alltså varningstecken du lätt hade kunnat googla upp.
  2. Kolla om du kan anlita samma firma för flytt och flyttstädning? Du tjänar mycket tid och pengar på att ha en flyttfirma som också fixar städet! Det är så mycket smidigare att bara behöva ha kontakt med en leverantör. Då behöver du inte hålla reda på tider för när flyttbilen har gått och städet kan ta över, du behöver inte finnas på plats lika mycket i ditt gamla boende för att lämna över koder och nycklar till dörrar och behöver bara besiktiga städjobbet i slutet.
  3. Kolla med vänner och bekanta. Vilken leverantör av flyttstädning de har blivit nöjda med? Du som har en stor bekantskapskrets där flera har erfarenhet av att flytta nyligen sitter på en guldgruva - dumt att inte utnyttja den! Många som flyttar anlitar i dag städning också vid flytten. Fråga dina vänner, arbetskamrater och andra bekanta och de har tagit hjälp med flyttstäd och om de kan rekommendera en firma som de blivit nöjda med. Annars finns säkert någon som kan tipsa om någon de i sin tur känner. Du kan också få tips om vilka firmor som inte jobbar seriöst, det är också bra kunskap att ta in!
  4. Kolla om det finns en bra firma för flyttstäd nära dig. Om du bor i en större stad är det skönt att ha en firma som levererar flyttstäd hyfsat nära geografiskt. Välj helst inte någon på andra sidan stan om du kan undvika det. När du ska flytta kommer du troligen göra det inom snäva tidsramar, om en nyckel försvinner eller en dörrkod inte fungerar och du måste åka till platsen är det skönt att ha nära. Det kostar dig också mindre pengar om städfirman slipper långa resor.
  5. Kolla plånboken. Begär in offerter innan och jämför olika leverantörer av flyttstäd. Kolla också vilka garantier som ingår innan du bokar och tänk på vad du betalar för. Den dyraste är kanske inte bäst och den billigaste städhjälpen blir i slutändan kanske inte billigast.
7 Mar 2017