Städa miljövänligt

Skurmaskin

En skurmaskin är ett mycket användbart arbetsredskap när man vill rengöra större golvytor. Skurmaskiner passar för de flesta golvtyper, är enkla att hantera och finns i många olika storlekar och varianter för olika behov. Skurmaskiner finns både för renodlad tvätt och polering av golv och som kombinerade maskiner som både sopar och skurar golvet.

Hur fungerar en skurmaskin?

En skurmaskin använder sig av rondeller som skurar golven med rengöringsmedel. Den är miljövänligare att använda än om man skulle skura golven för hand, då den kräver en mindre mängd rengöringsmedel än manuell skurning. Rondellerna kan enkelt bytas ut och tankar för vatten och rengöringsmedel är anpassade för så smidig hantering som möjligt.

skurmaskin

Manövrering

När man skurar golven med en skurmaskin driver man maskinen framför sig med hjälp av ett handtag, där man även har knappar för att höja och sänka maskinen samt för att sätta på och stänga av rondellerna. Det finns även större varianter som är åkbara, för riktigt stora golvytor. Även de största varianterna är relativt lätta att manövrera, bra att tänka på är dock att de största maskinerna kan ha svårt att komma åt invid väggar och i hörn.

Perfekt för större lokaler

En skurmaskin är en mycket bra investering till kontoret, restaurangen eller nattklubben, platser med stora golvytor med mycket belastning som behöver rengöras ofta. Med en skurmaskin kan du behålla dina golv i topptrim på egen hand utan att behöva lägga ner mycket pengar på en städfirma. Att rengöra ett golv med hjälp av en skurmaskin går fort och kan till och med vara ett roligt avslut på en arbetsdag eller efter stängningsdags på restaurangen. Nästa dag kommer ni till skinande rena lokaler, redo att sätta igång igen.

Singelskurmaskin

En singelskurmaskin är idealisk för lättare skurarbeten. Den är oftast mindre och mer flexibel än sitt större syskon kombiskurmaskinen. En singelskurmaskin kan skura och polera golvet med minimal ansträngning för städaren, speciellt gäller det de åkbara varianterna. När det gäller platser med många trappor och avsatser är dock en mindre, handdriven skurmaskin att föredra.

Kombiskurmaskin

Kombiskurmaskinen är ett utmärkt allroundverktyg för rengöring av golv, den både sopar, skurar och polerar golvet på samma gång. Kombiskurmaskinen sopar golven med en borstrondell, samlar upp dammet och för det till en behållare och skurar sedan golven med skurrondeller. Den har även tankar för varmt och kallt vatten samt en behållare för rengöringsmedel. Det säger sig självt att en kombiskurmaskin är en större och dyrare städmaskin men även kombiskurmaskiner finns i handdrivna varianter. Har man med ett riktigt stort golv att göra är dock en åkbar kombiskurmaskin att föredra.


30 Oct 2017