Städa miljövänligt

Snyggt i trapphuset

När det är rent och snyggt är det en självklarhet. Något som man tar för givet. När det är smutsigt kan man riva upp himmel och jord. Men att själv ta tag i det är inte en möjlighet som övervägs.

Det finns få platser som har skapat så mycket osämja som tvättstugor och trapphus. Ofta handlar det om städningen. Människor är olika och har olika definition av vad som är städat och inte. Så arga lappar sätts upp och kriget är igång. Som användare av till exempel trappuppgången tvingas man att välja sida om vem som har rätt och fel. Ett hus där ägaren bestämt att det ingår i gästernas hyreskontrakt att städa dessa ytor kommer troligtvis att få problem.

Vad kan man som hyresvärd göra?

Är hyresgästerna glada kommer de att kunna ha överseende med mindre problem. Så det är ingen dum idé att se till att de är på gott humör. Ett enkelt sätt är att hyra in ett företag som arbetar med trappstädning och även tar hand om andra allmänna ytor i fastigheten.

Att mötas av en väldoftande och ren entré vid hemkomst eller som gäst ger ett bra intryck. Det innebär, förutom nöjda boende, att fastigheten blir mera attraktiv för nya gäster när en lägenhet blir ledig. En ren och snygg trappuppgång betyder att fastighetsägaren bryr sig. Så varför inte som hyresvärd hyra in ett företag för trappstädning? Då kan det bli lugn och ro i trappuppgången och, vem vet, kanske det får andra positiva konsekvenser.

12 Nov 2020