Städa miljövänligt

Varför ska jag anlita ett företag för flyttstädning i Stockholm?

Uppdaterad: 7 juni 2021

Då man står inför en flytt så ligger ofta fokus på att så snabbt som möjligt komma på plats i sin nya bostad och installera sig där. Den gamla bostaden ligger ju bakom en och tillhör det förflutna och en detalj som flyttstädning är därför ingenting som hamnar högst upp på prioriteringslistan. Flyttstädning är dock någonting som måste genomföra och detta oavsett var man bor – det kan alltså handla om Stockholm, Göteborg eller Mora och spelar ingen roll. Man måste genomföra en flyttstädning, så enkelt är det bara och det går ju även att vända på detta också. Hur skulle du gilla att upptäcka att din nya bostad är ostädad? Det är lite så man måste tänka då det handlar om flyttstädning för att inse vikten av denna utförs på ett bra sätt

Det finns dock vissa användbara tips då det handlar om att denna flyttstädning ska genomföras så smidigt som möjligt och ett av dem är att man helt enkelt anlitar ett företag som sköter om denna. Det här blir ju en mer svårlöst detalj om man bor i en mindre stad då det kanske inte finns just en sådan firma just där – men om vi tar en större stad som Stockholm som exempel så finns det där ett enormt utbud att välja bland just gällande flyttstädning. Anledningen till detta är att det sker så enormt många flyttar i Stockholm och att det därför även växt fram en marknad bland företag som ligger lite i framkant. Här kan det alltså röra sig om exempelvis flyttfirmor, kontorsflyttar och – som i det här fallet – flyttstädning.

Flyttstädning i Stockholm – en smidig lösning

Det handlar alltså om företag som varit smarta nog att mätta ett behov som uppstått på marknaden och nischat in sig just på detta. Ska du flytta i Stockholm – ja, då blir alltså en detalj som flyttstädning också väldigt enkel att lösa. Det är liksom bara att som kund se över utbudet, ringa ett nummer och därefter se hur hela denna flyttstädning ombesörjs medan man själv alltså kan fokusera på att flytta in i sin nya bostad. Det här är alltså både en enkel, smidig och – framförallt – billig lösning för de som har sina bostäder i Stockholm.

Hur mycket kostar en flyttstädning i Stockholm?

Vi nämnde priset som en avgörande faktor till varför människor i Stockholm i en hög grad använder sig av flyttstädning. Detta då det faktiskt är väldigt billigt att anlita ett företag för just flyttstädning och detta även det beroende på den konkurrens vi nämnde ovan. Tack vare denna kan man som kund pressa ner priserna för denna flyttstädning på ett helt annat sätt än vad man kan göra i en mindre stad där kanske ett, eller möjligen två företag finns tillgängliga. Sett ur kundens perspektiv är denna konkurrens i Stockholm alltså väldigt gynnsam då man kan få en flyttstädning genomförd till ett bra pris. Naturligtvis så ska man först och främst ändå sikta på det primära med en flyttstädning – nämligen att att det blir rent. Kolla upp företaget i fråga innan är alltså ett tips.

Flyttstädning i Stockholm – några vanliga misstag

Här berättar vi lite om några misstag som är vanliga när en flyttstädning i Stockholm ska genomföras. Undvik dessa missar så kommer arbetet att flyta på bättre!

För lite tid. Många människor är så kallade tidsoptimister. Det är givetvis mänskligt, men ont om tid leder ofta till ett dåligt resultat. Några få timmar till en flyttstädning är helt enkelt inte realistiskt – en ordentlig planering i god tid är en förutsättning för att en flyttstädning ska gå bra.

Använd rätt redskap. Ju bättre redskap, desto enklare och effektivare går själva städningen. Särskilt när det handlar om en så stor arbetsinsats som flyttstädning är det viktigt att vara utrustad med mer än en skurhink och några trasor.

Dolda ytor. Det som inte syns i ett hem måste också rengöras ordentligt. Till vardags kommer man undan med att lämna smuts bakom spis eller element, men vid en flyttstädning kommer detta garanterat att kontrolleras. Grundregeln är att inte slarva någonstans – därför är det viktigt att anlita en kompetent och erfaren städfirma som inte gör misstaget att lämna smuts bakom elementen.

Fönster. Många glömmer att fönster inte bara behöver putsas på in- och utsidan, utan även invändigt (detta handlar då självklart om moderna tvåglasfönster). Öppna och rengör invändigt! Dessutom bör du dammsuga och torka av fönstrens karmar och lister när det är dags för flyttstädning.

19 Jun 2017